Sophie, mamma en een spannende bakwedstrijd 

De mamma van Sophie Muis moet nog een heleboel dingen afmaken. Ze is bakker en heeft het heel erg druk. Zo druk, dat ze zelfs thuis verder moet bakken. Dan stelt Sophie voor om haar te helpen in de keuken. Tijdens het helpen opruimen vindt Sophie een briefje over een bakwedstrijd.

Het lukt Sophie om haar moeder te overtuigen om mee te doen aan de bakwedstrijd. Maar dan moet Sophie eerst nog met een paar klusjes helpen, zoals de koekjes rond brengen bij de klanten. Sophie is zo enthousiast dat ze per ongeluk aan iedereen vertelt dat haar mamma mee gaat doen aan de bakwedstrijd. Is mamma daar wel zo blij mee??

Samen met mamma zoekt Sophie naar bijzondere smaken waarmee ze zeker wel kunnen winnen bij de bakwedstrijd. Alle nieuwe ideeën moeten natuurlijk wel eerst uitgeprobeerd worden. Sophie is wel een beetje teleurgesteld als haar ideeën toch niet zo lekker lijken te smaken. Zo kan ze haar mamma toch niet helpen? Mamma heeft haar vast niet meer nodig….

Maar mamma wil zeker wel dat Sophie komt helpen bij de bakwedstrijd. Zaterdag is het eindelijk zover. Wat is er veel publiek!! Ronde 1 is niet zo moeilijk en ze halen een goede score. In ronde 2 moeten ze binnen een uur een heerlijk en speciaal chocolat chip koekje bakken. Maar hoe bedenken ze iets dat speciaal genoeg is? Dan heeft Sophie een idee, maar zal dat idee wel goed genoeg zijn? Daarmee kunnen ze toch nooit winnen? Of toch wel?