Blogtour: Vakantiewerk,  Franse jongens
en het spannende campingleven

 

Wat zou jij ervan vinden om in Frankrijk op een camping te gaan werken? Babet doet het!!
Ze gaat voor een werkvakantie naar Frankrijk om zo te kunnen oefenen met het spreken in het Frans. Babet komt erachter dat Frans spreken tegen campinggasten nog best lastig is. Gelukkig zijn er ook veel Nederlandse gasten en mag Babet hen te woord staan. Ook deelt ze een stacaravan met Lisa, een meisje uit België. Zo kunnen ze tenminste nog gezellig kletsen.

Wanneer Babet net op de camping is, is het best wel wennen. Er is ook zoveel wat ze tegelijk moet leren en ontdekken!! Niet alleen het Frans spreken, maar ook receptiewerk, de miniclub en een campingronde aan het einde van de dag. Monsier en Madame Dupont zijn best aardig, hoewel madame Dupont best opvliegend is. Doet Babet het ooit goed in haar ogen? Gelukkig is Sven er om haar telkens weer te helpen in ongemakkelijke situaties.
En dan zijn er natuurlijk nog die Franse jongens. Alexander doet vervelend en is niet zo een leuke jongen, maar Julien zorgt ervoor dat het hart van Babet sneller gaat kloppen. Ze gaat zelfs met hem naar een dansavond. Maar Sven is eigenlijk ook best wel leuk, zelfs al noemt hij haar steeds broekie….. Hoe kan ze er ooit achter komen wie Mr Right is? En… is ze wel leuk genoeg voor een jongen?

Ondertussen gebeuren er allerlei spannende dingen waar Babet toch best van geschrokken is. Ze probeert de dader te ontmaskeren, maar dat is nog niet zo makkelijk. Gelukkig heeft Babet haar dagboek nog waarin ze alles van zich af kan schrijven. En dan nadert de laatste week voor Babet. Hoe zal haar werkvakantie aflopen? Wordt de dader gepakt? Waarom hebben Sven en Julien steeds ruzie? En weet Babet wie Mr Right is?

Lees het zelf in Babet 1 - Alleen in films van Henriët Spronk!!

Wist je dat er ook een interview met deze schrijfster op mijn website staat? Lees het interview hier !!