Waarom de bibliotheek eigenlijk net zo leuk is

(of misschien leuker) als een boekenwinkel

 

Als je de boekenwinkel in loopt zijn er zo veel boeken!  Je wilt zo graag die serie over magiërs lezen, maar eigenlijk zijn boeken over paarden ook wel leuk. En per onderwerp zijn er nog zoveel verschillende series! Je loopt langs rijen en rijen en eigenlijk is er best veel dat je graag zou willen kopen. Maar tja, dan is je zakgeld of je net verdiende loon eigenlijk nooit genoeg. En de ruimte in je kast is ook niet zo groot natuurlijk.

Help, wat moet je nu?!

Ik heb de oplossing. Ga naar de bibliotheek en neem een bibliotheekpas. Hieronder zie je een lijstje van waarom een bibliotheek eigenlijk net zo leuk (of misschien leuker) is als een boekenwinkel:

 

1. Voor de jeugd is er een gratis pas, meestal mag je dan tot je 16 of 18 bent gratis lenen in de  bibliotheek. Je mag al die mooie boeken dus lezen zonder er voor te moeten betalen!

2. Ook als je er wel voor moet betalen, is dit meestal maar een keer per jaar dat je betaald. Ook dan mag je zoveel lezen als je maar wilt.

3. In de bibliotheek mag je een hele stapel boeken in een keer meenemen. Zo lijkt het net alsof je heel veel geshopt hebt, als je met je boodschappentas vol boeken over straat loopt. (Wel zorgen dat je ze weer op tijd inlevert of verlengd…)

4. Elke keer als je naar de bibliotheek gaat, heb je een leuk uitje. Je kan er alleen heen gaan, maar ook samen met een vriend of vriendin. Je kan het er supergezellig hebben!

5. In een bibliotheek zijn er vaak leuke activiteiten. Soms kan je er knutselen, komen er leuke schrijvers op bezoek of wordt er een mooi verhaal voorgelezen.

6. In sommige bibliotheken mag je (met je pas) gratis op het internet. Lekker makkelijk als je broertje of zusje weer veel herrie maakt terwijl jij huiswerk wilt maken!

7.  In bibliotheken zijn er ook vaak cursussen die je kan volgen.

8.  Je kan uit een heleboel e-books kiezen, die zijn dan gratis!

9.  Niet alleen gewone boeken kan je lenen in de bibliotheek. Ook tijdschriften en films zijn er te leen.

10. Via de site Muziekweb kan je in de bibliotheek gratis naar muziek luisteren.

 

Ga jij ook naar de bibliotheek?