Vinnige zeemeerminnen

Vinnige zeemeerminnen en een pratend zeepaardje

 

De zeemeerminnen Bettie, Mimi en Zelda worden gevraagd terug naar huis te komen, net op het moment dat ze een tijdje als mens aan land mogen zijn. Er is namelijk een heel groot probleem. Hun koningin blijkt te zijn gevisnapt! (Dat is gekidnapt in zeemeerminnentaal). Samen met Steef (het rare en beetje domme pratende zeepaardjeshuisdier) gaan ze snel terug naar huis. 

Als ze weer in het water zijn blijkt het nog veel erger dan gedacht. Iedereen is opeens schelpentopjes aan het maken, maar dat doen ze toch al eeuwen niet meer?! Iedereen draagt nu coole shirts en jasjes. De schelpentopjes zijn helemaal uit. Maar waarom maken alle zeemeerminnen deze dan?

Het avontuur wordt heel erg spannend. De vriendinnen gaan samen op zoek naar de visnapper van koningin Arabella van der Zalm. Eerst hebben ze natuurlijk een lijst van verdachten nodig. Dan gaan ze naar alle plaatsen waar een verdachte kan zijn. Bijvoorbeeld in Tijgerhajum, Rodekreeft, Paleis de Alikruik en de Eerste Oesterbank. Ze moeten wel erg voorzichtig zijn, want overal zwemmen gevaarlijke piranha's rond die je willen aanvallen als je iets doet wat niet mag. Maar vallen ze eigenlijk wel iedereen aan? Hoe kan het dat Bettie, Mimi en Zelda niet worden aangevallen door de piranha's?

De meiden lenen (stelen) een mosselmobiel, worden achterna gezeten en gevangen genomen en bedenken een fantastisch plan om de echte dader te ontmaskeren. Uiteindelijk blijkt Steef toch nog behulpzamer dan gedacht!