Vier vriendinnen kunnen niet zonder elkaar

Al weer een tijdje geleden is Uitdaging voor Paola uitgekomen. Dit deel is het derde boek in de serie De vier vriendinnen van Hanny van de Steeg.            Speciaal voor jullie heb ik de eerste twee delen uit deze leuke serie gelezen.

De vier vriendinnen

De serie gaat over, zoals de serietitel al zegt, vier vriendinnen. Sophie, Carlijn, Paola en Brit kunnen het al lang erg goed met elkaar vinden en zijn beste vriendinnen. Allemaal hebben ze een verhaal dat belangrijik is om te vertellen. Dus ieder deel gaat speciaal over één van de vriendinnen, maar gelukkig komen de vriendinnen wel in alle delen voor.

Avontuur in Afrika

Dit eerste deel in de serie gaat over Sophie. De meiden zitten op het strand als er een paar leuke jongens langs komen en de rest van de middag gezellig met hen optrekken. Sophie is gelijk helemaal verliefd op een van hen en moet de dagen erna dan ook nog veel aan hem denken.

Als er spanningen ontstaan tussen Sophie en haar zus Bianca, wilt ze niets liever dan uit de buurt zijn. Dan komt opeens iemand met het idee dat ze wel in Afrika, bij oom Paul in de fabriek, haar secretaressestage zou kunnen doen. Gelukkig zijn haar ouders het hier mee eens en zo belandt Sophie iets later in Pretoria. Naast het werken op de stageplek maakt Sophie leuke uitstapjes in de omgeving loopt Sophie ook steeds meer in de werkplaats zelf langs. Het wordt een geweldige tijd met haar nicht Lotte, de plaatselijke bevolking, de medewerkers uit de fabriek en in het bijzonder Carlos, een jongen die toch ook best wel leuk lijkt. Dan komt ook het moment dat ze terug moet naar Nederland. Sophie is erg blij dat ze haar vriendinnen weer ziet, maar wat moet ze nu met haar verwarrende verliefde gevoelens?

Wil je weten waar Sophie stage loopt? Kijk op de kaart, bij het rode puntje ligt Pretoria!

 

Tegenwind voor Carlijn

Zoals de titel al doet vermoeden, gaat het tweede deel over Carlijn. Carlijn heeft het moeilijk om het huishouden draaiende te houden nu hun moeder een tijd geleden is overleden. Ze is dol op haar broertje Vincent en haar zusje Mandy, dat maakt het gelukkig allemaal wat prettiger thuis. Ze heeft het ook erg naar haar zin op haar stage bij de tandarts. Toch blijkt het dat ze zoveel aan haar hoofd heeft, dat er regelmatig iets fout gaat op haar stage. Als haar vader dan  nog eens een nieuwe vriendin krijgt, raakt Carlijn helemaal overstuur. Haar stiefzus Diana is ook al helemaal niet aardig tegen haar. Carlijn besluit een tijdje bij haar oma in Rotterdam te gaan logeren. Er gaan een paar weken voorbij waarin Carlijn tot rust komt maar thuis toch wel mist. Ook wilt ze Lars, op wie ze vreselijk verliefd is graag weer eens zien. Het enige waar ze erg tegenop ziet, is het humeur van Diana. Zou het ooit goed komen tussen Carlijn en Diana? En wat heeft Diana eigenlijk te verbergen?