Verhuizen, een konijnenfamilie en een theekophuisje

Steffie moet verhuizen en ze heeft daar helemaal geen zin in. Wat is nu weer het nut van verhuizen? Ze moet alles achter laten waar ze is opgegroeid. Daar is Steffie best wel verdrietig om. Op de dag van de verhuizing komt Oma Blauw nog even langs. Ze heeft een bijzonder cadeau voor Steffie. Het is een theekophuisje, een soort poppenhuisje met vier konijnenpopjes erbij. Deze konijnenpopjes is de familie Snuffel. Pappa Gabriël, Mamma Bo, Sally en Pip. Het is een heel mooi cadeau en Steffie vindt het eventjes niet meer zo erg dat ze moet verhuizen.

Maar dan gebeurt er iets heel ergs. Pappa Gabriël is kwijt! Hij is in de tuin gevallen maar nu kan Steffie hem nergens meer vinden. Wanneer Steffie aan het zoeken is, gebeurt er iets magisch. Mamma Bo, Sally en Pip komen tot leven en gaan zelf op zoek naar Pappa Gabriël. Sally is de grote held en gaat in haar eentje naar de tuin. Denk jij dat ze Pappa Gabriël zal vinden?

Het boek is heel anders dan wat ik verwacht had. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat er ook echte mensen in het boek zouden voorkomen en dat de familie Snuffel eigenlijk een soort magisch speelgoed is. Eenmaal bijgekomen van de verbazing, is het wel een heel leuk idee van de schrijfster. Het is een lekker makkelijk boekje met niet te veel tekst dus het leest lekker. De illustraties zijn ook lekker vrolijk en laten het verhaal leven. Je hebt echt het idee dat je met het poppentheekophuisje aan het spelen bent.....