Sinterklaas en de circuspieten

Sinterklaas en de circuspieten

 

Wat een pech. Piet is met pensioen, maar nu is er nog zo veel te doen in het kasteel van Sinterklaas! Hoe moet hij al die klusjes nu afkrijgen? En Sinterklaas is ook niet zo handig als Piet was. Hij laat zelfs de chocolademelk over zijn toga vallen. Dan gaat de bel. Er staan circusartiesten voor de deur. Ze hebben een ongelukje gehad en hebben nu geen plek om te slapen.

Sinterklaas zegt dat ze bij hem mogen logeren. Alle artiesten zijn goed in iets. Flexen Flux zijn heel lenig, maar Max is weer supersterk. Best wel handig…. Denkt Sinterklaas. Zelfs zo handig, dat Sinterklaas aan hen vraagt of ze zijn trouwe helpers willen worden. Nou dat willen de artiesten wel, zegt Pedro de circusdirecteur.

Maar dat kan natuurlijk zomaar niet. Ze moeten eerst testen doen en dat is niet zo makkelijk. Het wordt een grote rommel totdat Flo zegt dat ze eerst een plannetje moeten bedenken. Dan werken Salabim, Pedro, Flux en Flex, Marina en Stan opeens supergoed samen. Samen lukt het hen wel!

Er zijn een heleboel opdrachten en de ene is makkelijker dan de andere. De circusartiesten leren heel  veel en doen hard hun best. Maar het is niet alleen leren hoor. Ze gaan ook kijken waar Sinterklaas alle brieven van de kinderen bewaard en ze ontdekken wat de muziekcomputer is. Hun huid wordt steeds wat donkerder omdat ze oefenen met door de schoorsteen gaan. Eindelijk is het tijd voor Sinterklaasavond. Maar zouden de circusartiesten genoeg hebben geleerd om circuspieten te kunnen zijn?

Lees het in Sinterklaas en de Circuspieten!