Rudi Renvarken

Een gewonnen renvarken

Het zal je maar gebeuren: je wint een varkentje. Het overkomt Zuppi als ze een lotje heeft gekocht. Ze is nog maar net zes jaar. Pa wilt het varkentje teruggeven, maar daar is Zuppi het helemaal niet mee eens. Ze heeft het varkentje zelfs al een naam gegeven: Rudi! Daarom besluit Ma dat het varkentje een paar dagen mee naar huis mag, dan zullen ze het daarna weggeven. Maar hoe doe je dat eigenlijk in een flatgebouw? Het gaat direct al mis. Rudi probeert in de kasten te kruipen en gooit daarbij pannen op de grond, Rudi eet de doos gezichtscreme leeg en nog veel meer. Daarom moet Rudi maar in de badkamer slapen.

Eigenlijk is een varken in huis nog best handig. Hij eet de restjes van het eten op en Rudi verjaagt een inbreker. Het komt zelfs in het nieuws dat Rudi zo een held is. Helaas komt de eigenaar van het flatgebouw er nu ook achter dat er een varkentje in het huis verstopt zit. En dat mag helemaal niet! Rudi moet zo snel mogelijk weg uit het huis. Gelukkig mag Rudi op een boerderij wonen waar ze hem elke week kunnen opzoeken!

Maar of het nu zo veilig is op de boerderij….. Als de boer overlijdt, willen andere boeren Rudi ook gaan slachten! Dat kan zomaar niet! Als ze Rudi redden, moeten ze ook uit hun huis. Dat wordt dus verhuizen… Ze verhuizen naar een beheerdershuis bij een sportterrein. Bij het nieuwe huis mag Rudi ook wonen, maar ze moeten dan wel een talent ontdekken. Anders moeten ze dadelijk weer verhuizen. Omdat Rudi heel enthousiast mee rent bij het voetballen, bedenken ze dat Rudi misschien wel een renvarken kan worden. Ze gaan met Rudi naar wedstrijden waar hij zo hard mogelijk moet rennen. Rudi is een van de snelste varkens die de mensen ooit gezien hebben! Maar zou Rudi hard genoeg kunnen rennen om in het beheerdershuis te mogen blijven wonen? En wat gebeurt er als Rudi verliefd wordt op een ander Renvarken?

Lees het in Rudi Renvarken!