Roet in het eten, boek, sinterklaas, amerigo


Een piet zonder muts en bij Sint op bezoek

 

Lisa en Dirk gaan kijken bij de intocht van sinterklaas. Het is best wel een beetje spannend. Wat jammer nou, ze kunnen zo weinig zien. Lisa en Dirk besluiten dat ze een eindje verderop gaan staan, dan kunnen ze het extra goed zien. Maar dan is er ook iets anders dat Lisa en Dirk zien: een piet zonder muts. Deze rare piet heeft een paarse broek aan en zet de pet van een politieagent op. Wat is dit dan voor een rare piet?

Lisa en Dirk genieten van de tijd dat Sinterklaas in Nederland is. Ze bakken kruidnoten en maken een tekening voor Sinterklaas. Ook mogen ze natuurlijk hun schoen zetten. Maar als ze wakker worden is er iets heel raars gebeurt met de schoenen en de open haard. Zou de rare piet zonder muts er iets mee te maken hebben?

Dan gaan ze eindelijk naar het Huis van Sinterklaas. Daar mogen ze rondkijken en ieder kind mag iets aan Sinterklaas vragen. Wat denk jij dat Lisa en Dirk zullen vragen? En zal het goed komen met de piet zonder muts? Lees het in ‘Roet in het eten’ van Evelien van Dort.