Een reddingsplan voor De Olifant
en een gemene huurbaas

Fien Zonderling is eigenaresse van kinderboekwinkel De Olifant. En ze is ook de moeder van Doris en Dee. Hun moeder is erg boos omdat de huur alweer omhoog gaat. Zo kan ze de boekenwinkel wel sluiten! Het gaat zo echt niet langer. De gemene huurbaas probeert haar de winkel uit te werken zodat hij het gebouw voor nog duurder kan verhuren aan iemand anders.

Doris en Dee zijn het er niet mee eens en willen de kinderboekwinkel redden. Samen met opa bedenken ze een plannetje. Wat nou als de schrijvende prinses Valentien op bezoek komt om de winkel te heropenen? Opa weet wel een manier om dat aan haar te vragen. Maar alleen een prinses is natuurlijk niet genoeg. Daarom sturen Doris en Dee een heel zielig mailtje naar bekende kinderboekenschrijvers. En weet je wat, de schrijvers vinden het een heel goed idee!! Er komen een heleboel schrijvers in actie voor de Olifant, denk maar aan Sjaak Limburg en Bea Brummelstroet. De griezelboekenschrijver Pol Frankenstein komt zelfs bij hen logeren! En wat prinses Valentien nu toch wel niet bedenkt…..

Opa vindt het toch nog niet genoeg. Er moet meer gebeuren. Daarom gaat hij op pad als boekmeter Barsema. Er moet een halve meter boeken zijn voor ieder kind en anders krijg je een boete.
Ben je benieuwd hoe boekmeter Barsema dit aanpakt? En vraag je je af wat er gebeurt als het dochtertje van de huurbaas opeens wegloopt? Zou de winkel gered worden?
Sorry, het boek is te leuk om dat hier al te verklappen. Ga gauw naar de bibliotheek of boekwinkel en lees mee met mij in Red de Olifant!!