Een boekwinkel, bibliotheek en heel veel raadsels

Matilda woont bij haar opa en oma in boekwinkel Pages en Co. Ze houdt enorm van boeken en vindt het dus ook echt geen probleem wanneer ze in de vakantie een boek moet lezen voor school. Maar alles verandert wanneer ze een foto van haar verdwenen moeder krijgt en vlak daarna ook nog eens een doos met haar moeders boeken vindt. Want niet veel later staat Anne van het groene Huis opeens naast haar in de boekenwinkel. En waar komt Alice dan opeens vandaan? Matilda weet wat ze gezien heeft, maar snapt niet wat er gebeurt. En al helemaal niet meer wanneer ze opeens in de wereld van Alice gezogen wordt. Opa en Oma doen ook al zo geheimzinnig wanneer er nieuwe mensen in de winkel zijn. Matilda hoort hen praten, maar wanneer ze de hoek om komt zijnd ie mensen steeds weg. En opa en oma willen haar er niets over vertellen. Zelfs niet wanneer er een enge meneer Krijt in de winkel is geweest. Gelukkig heeft Matilda een nieuwe vriend, Oskar. Oskar vindt lezen best moeilijk want hij heeft dyslexie, mar dat betekent niet dat hij niet van verhalen houdt.

Eerst gelooft Oskar niet wat Matilda hem vertelt wat er gebeurt is. Hij kan Anne dan ook niet zien wanneer ze naast Matilda staat. Maar dan wordt hij plotseling ook mee het boek in gezogen. Samen met Anne gaan ze naar school in Avonlea. Het wordt raarder er raarder. Nu kunnen opa en oma er niet meer onderuit. Ze moeten Matilda wel vertellen wat er aan de hand is. Matilda is een boekdwaler. Opa neemt haar en Oskar mee naar de onderbibliotheek. Daar gaat er een hele nieuwe wereld open voor Matilda. Een boekdwaler is iemand die onderdeel van een boek kan worden. Je kan reizen door ieder willekeurig boek heen en je kan er ook weer uit komen. Als je het boek waar je in ging dwalen maar bij je hebt.

Door de onderbibliotheek worden er ook nog heel andere dingen duidelijk voor Matilda. Bijvoorbeeld waarom haar moeder weg is gegaan, en wie haar vader was die overleden is. Matilda probeert ook om samen met Oskar uit te zoeken wie meneer Krijt nu eigenlijk is. En of hij wel zo onschuldig is als het lijkt….. Ondertussen dwalen Matilda en Oskar lekker door. Maar waarom werkt alles nu zo anders bij Matilda dan bij andere boekdwalers?

Ben je ook zo benieuwd naar hoe dit verhaal verder gaat? Lees dan mee met mij in Pages en Co - Matilda en de Boekdwalers. Deel 2 en 3 zijn al vertaald naar het Nederlands, in het Engels komt deel 6 er al aan!!