Boek met hartjeshanger

Een Kwaadbaard, hartjeshanger en een krom Kareltje


Het begon in café de afgrond. Mus gaat op zoek naar kapitein Kwaadbaard.
Haar eigen stad Zeeburgerdam is namelijk in gevaar. Een gevaarlijke piraat Ramon houdt alle mensen gevangen. Kapitein Kwaadbaard is de enige persoon die zou kunnen helpen.
Maar dan moet ze die kwaaie kerel eerst zien te overtuigen dat zijn zoon nog leeft.
Vroeger is Maurits ontvoerd door Ramon en Ramon heeft hem als zijn eigen zoon opgevoed. 

Gelukkig gelooft kapitein Kwaadbaard het verhaal van Mus. Hij zat zelf vroeger bij de groep de 5 slangen en daar kent hij Ramon al van. Maar hij wil niet alleen op pad. Eerst zoekt hij een groep oude kameraden bij elkaar. Eerst zoeken de De Buffel. Dit is een hele grote man.
Misschien wel tweeënhalve meter groot en gespierd dat hij is. Maar niet alleen hij gaat mee.
Ook Kromme Kareltje die zo krom staat dat hij een spiegeltje nodig heeft om te kunnen zien wie er voor hem staat. En Bertrand die de broer van Kapitein Kwaadbaard blijkt te zijn en een pak van bladeren draagt. 

Het wordt een spannende en gevaarlijke tocht. Want eerst moet Mus natuurlijk nog leren vechten. Hoe wil ze ander Zeeburgerdam bevrijden van een stel gevaarlijke piraten? Als ze niet zou kunnen vechten dan is Zeeburgerdam helemaal verloren. 

Ook wordt de groep bijna vermoord door een stel jagers en komen ze in de stad Splinterdijk.
Bij Splinterdijk moeten ze proberen om een boot te krijgen en onderdak is misschien ook wel een goed idee. Ze moeten toch ergens slapen? 
In Splinterdijk ontmoeten Mus en de rest Hestia.
Hestia is een woeste vrouw die ook nog eens heel sluw kan zijn. Ze lijkt een geheim te hebben.
Gelukkig helpt ze hen wel aan een boot. Zo ontmoeten ze Hens en Dek, twee jongens die hen op het schip De Zilte Zeef kunnen helpen.  

De Zilte Zeef heeft een lange geschiedenis. Het schip heeft namelijk eens in de brand gestaan maar heeft dit wel overleefd. Dit verhaal kent Ramon natuurlijk ook. Dat is de manier waarmee ze Ramon kunnen lokken, de mensen uit Zeeburgerdam kunnen bevrijden en Maurits terug bij zijn vader Kapitein Kwaadbaard kunnen brengen.

Maar dit is nog niet zo makkelijk als het lijkt wanneer het hele plan in duigen lijkt te vallen. Zou het wel goed komen? En wanneer kapitein Kwaadbaard ook nog eens neergeschoten wordt, lijkt alles over te zijn. Maar Mus zou Mus niet zijn als ze zou opgeven.

Ben je benieuwd naar hoe dit allemaal afloopt? En zou je willen weten wat die hartjeshanger betekent? Lees dan het boek Mus & Kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen.

Dit boek is geschreven door Kevin Hassing, die vooral bekend is uit GTST en Centraal Medisch Centrum. Misschien heb je hem ook wel eens horen voorlezen, want hij spreekt een heleboel tekenfilms en luisterboeken in. Mus en Kapitein Kwaadbaard hebben al een deel twee en deel drie komt binnenkort ook uit!! Wil je meer weten over Kevin Hassing? Lees dan het interview met hem op: http://www.leesmeemetmij.nl/interview-met-kevin-hassing/