De koers naar de Kraken

Wanneer er een vreemd paars goedje bij Zeeburgerdam in het water drijft, lijkt er een groot gevaar te dreigen. Dat spul is namelijk venijn, gif van de Kraken wat alles wat maar in aanraking komt met het venijn vernield. Zo kunnen de vissers helemaal niet meer de zee op om voor eten te zorgen. Het is een grote ramp.

Gelukkig kennen wij Mus, Kapitein Kwaadbaard, Maurits en hun vrienden. Ze laten zich niet uit het veld slaan en bedenken een manier om toch de zee op te kunnen. Ze gaan op jacht naar de Kraken. Hierbij krijgen ze hulp van Victor Verbassius, een overlevende van een vorige aanval van de Kraken 40 jaar geleden. Ook hebben ze een grote bemanning. Samen gaan ze op weg. Het drinkwater is alleen wel veel eerder op dan ze hadden gedacht en dat leidt tot muiterij. Een groep bemanning neemt de leiding over en zij willen Mus overboord laten springen tussen het venijn.... hoe zou dat aflopen??

Helaas is dit niet het enige gevaarlijke dat er gebeurt. Want er is ook nog eens een vijandig schip. Nou ja, vijandig is niet helemaal het juiste woord. Er is een oude bekende op het schip die heel graag wil dat Mus meekomt. En deze oude bekende heeft nieuws voor Mus, nieuws dat ze liever nooit gehoord had. En dan komt het moment dat ze ook de Kraken ontmoeten. Hoe overleven ze dit? Kan Mus de wereld en vooral Zeeburgerdam nog redden?


Lees het in dit tweede deel van Mus en Kapitein Kwaadbaard!!