Lizzy - Dagboek van een zusje

Een dagboek waar je alles tegen mag zeggenLizzy, eigenlijk heet ze Elizabeth, heeft een dagboekje gehad van de praatjuf.
Die praatjuf is er omdat Laura de zus van Lizzy heel ziek is.
Nu kan ze schrijven over alles wat Lizzy voelt en denkt over haar zus. Maar hoe doe je dat?

Lizzy probeert het toch. Ze schrijft over de jonge poesjes, over mooie paarse schoenen, over ontsnapte konijnen en natuurlijk ook over Laura. Want het is heus niet makkelijk hoor, als je lieve zus niet meer wil eten. Ze woont ver weg in de kliniek en wil bijna niets leuks meer doen. En als ze een keer thuis is, dan heeft ze dat stomme apparaat dat eten door een slangetje geeft. Zo kunnen ze toch helemaal niet slapen, dat ding maakt herrie!!
En oh ja die praatjuf is ook al zo stom, Lizzy gaat haar ook echt niet vertellen over de muis die ze soms in haar buik voelt....

Gelukkig gaat het steeds een beetje beter met Laura. Samen met Laura houdt ze een modeshow en fotoshoot met Juul de kitten. Oh wat is het leuk als Juul een heleboel kleertjes aankrijgt. Wat was het gezellig! Ook viert Lizzy nog haar en Laura's verjaardag en kerstmis. En als het winter is, gaan ze zelfs schaatsen. En dan komt toch het moment waarop de laatste bladzijde van het dagboek volgeschreven wordt.

Dit verhaal gaat over het zusje van een meisje met een eetstoornis en andere psychische problemen. Niet het hele boek gaat over de problemen, maar wel een groot deel. Door dit boek merkje wat de ervaringen van een brusje kunnen zijn. Een goed boek voor een brusje van iemand met een eetstoornis, maar ook voor de persoon met de eetstoornis kan dit een eye-opener zijn voor hoe het voor de ander in het gezin is.