Licht uit, spot aan

Licht uit, spot aan! Toitoitoi!

 

Heb jij een droom? Misschien wil je wel een zangeres worden….                                                                Roos is een meisje dat er van droomt om musicalster te worden. Gelukkig zit ze in de buurt van haar huis bij een musicalvereniging en dat is natuurlijk ook heel leuk. Maar hoe leuk zou het nou zijn om echt beroemd te zijn?

Daarom doet Roos auditie voor een grote musical die in heel Nederland opgevoerd zal worden. De musical heet ‘Je dromen achterna’. Er zijn meerdere auditierondes en het is heel erg spannend. Wie zouden er doorgaan? Is ze wel goed genoeg? Misschien vinden ze haar wel heel stom…

Maar ze vinden Roos helemaal niet stom! Roos komt in een van de kindercastgroepen terecht. Samen met Molly, William en Pip mag Roos in de musical gaan spelen. Ze krijgt gelijk een heleboel werk. Iedere week moet ze een paar keer naar de repetities en dan moet ze heel veel oefenen. Jessica is de kinderbegeleidster en helpt hen overal bij. Roos vindt het allemaal geweldig en de juf van haar klas is ook heel trots op haar. Jammer genoeg zijn er wat kinderen in de klas die het niet zo leuk vinden voor Roos. Ze maken stomme grapjes en lachen haar uit. De jaloezie van een van de anderen wordt vlak voor de première zelfs heel gevaarlijk. Maar Roos laat zich niet op haar kop zitten: Ze gaat haar dromen achterna!

Het is een heel leuk boek dat gaat over allerlei dingen die je tegenkomt in de theaterwereld. Roos krijgt headsets, doet de try-out, leert wat toitoitoi’tjes zijn, viert Williams verjaardag met zijn bekende vader, mag in de première spelen en komt ook nog in de krant!

 

Lichten uit? Spots aan? Lezen maar!

 

PS. Wist je dat er ook een vervolg is op dit boek? Het heet Glitters en Jaloezie.