Boek, wc-rol, sokken

Appie en de lastige klanten met kerst

Koop je happie bij Appie. Dat staat er op het raam bij Appie van kruidenier. Of supermarktje. Zoiets. In ieder geval heeft Appie alles wat de klanten nodig hebben. Maar denken de klanten daar ook zo over?

De oude mevrouw Aalmoes met haar rollator moet altijd maar naar de wc. Ja, ze heeft een zwakke blaas weet u. Enneh, heb je haar zelfgebreide kousen al gezien? Pas maar op, ze steekt haar voeten zo onder je neus. Dan heb je nog mevrouw Raadtgever. Altijd is ze maar bezig met raad geven. Want een goed advies is wat de wereld nodig heeft, zo zegt ze het. Suikers, vetten en kleurstoffen moet je vooral niet eten. Maar dat zit wel in bijna alles. Dus mag je van mevrouw Raadtgever niet zomaar kopen wat je ziet staan.
Meneer Hakkebrak is een echte mopperkont. Eigenlijk is hij nooit echt aardig. Altijd maar aan het brommen. Meneer Suikerbuik…. Tja die is gewoon een beetje soft. Hij durft niet te vragen wat hij wil vragen en wacht altijd maar een beetje af. Oh, nu vergeet ik bijna nog Dimitri.
Dimitri komt met zijn accordeon en speelt een liedje.
Welk liedje dat is, daar komt Appie steeds maar niet achter…..

Op een dag komen alle klanten weer langs. En lastig dat ze zijn. Aaltje, de vrouw van Appie, zegt dat klanten ook lastige dingen zijn. Daar is Appie het niet helemaal mee eens. Hij bedenkt een plan. Want wat de klanten echt nodig hebben, dat is niet te koop in de supermarkt. Maar wat hebben ze dan wel nodig? Wat denk jij?

Het plan van Appie loopt helemaal in de soep. Alle klanten lopen boos weg en zelfs de vrolijke Dimitri is nu boos op Appie. Appie en Aaltje gaan hem zoeken. Want nu is het de stomste kerstmis ooit……