Kamer 9

Een geheimzinnige kaart in een frans kasteel

 

Arianne is met haar ouders op vakantie in Frankrijk. Maar dan besluiten haar ouders om eerder weg te gaan van de camping om naar een oude vriendin te gaan. Wat is dat stom en oneerlijk! Het is toch veel leuker om op de camping te blijven? Maar als ze eenmaal bij het kasteel aan komen is Arianne toch wel onder de indruk.  Arianne mag slapen in Kamer 9. Het is er zo mooi en ouderwets. Zouden hier baronessen hebben gewoond? Misschien is een vakantie op het kasteel toch niet zo erg als ze eerst dacht.

Maxime woont op het kasteel en ook hij heeft er helemaal geen zin in dat er een vreemd meisje bij hem komt logeren. Denk maar niet dat hij aardig tegen haar gaat doen. Hij heeft een veel beter idee. Op de geheime zolder zit er een kiertje in de vloer. Als hij daardoor heen kijkt, kan hij dat rare meisje wel eens gaan begluren. En misschien is het ook nog wel een idee als hij haar een beetje gaat pesten, dan zal ze vast wel uit zijn buurt blijven.

Maar het loopt anders dan Maxime had verwacht. Arianne en Maxime worden zelfs vrienden. Maxime verteld haar waarom hij zo raar deed tegen haar. Dat komt omdat hij een beetje ziek in zijn hoofd is. Daarom heeft zijn moeder het ook steeds over dokter La Baume waar hij een paar jaar geleden heen moest. Maar dat zal nu niet meer gebeuren hoor, belooft Maxime.

Er gebeuren ook nog spannende dingen op het kasteel. Ze vinden een geheime kaart en opeens is er ingebroken in Kamer 9. Arianne vindt het best wel eng, want dat is waar zij slaapt. En het kastje in de slaapkamer is ook vernield. Er blijkt een geheime ruimte in te zitten en iemand is dus op zoek naar iets wat daar misschien verborgen zou liggen. Samen gaan ze op zoek naar de dader. Er zijn een heleboel verdachten in het kasteel. Het wordt nog spannender en gevaarlijker dan Arianne en Maxime dachten. Of ze de dader kunnen tegenhouden? Dat kan je beter zelf lezen in Kamer 9!

 

Wist je dat er al een interview met de schrijver op mijn site staat? Lees het interview met Chris Vegter hier!