Kaatjes tralaalaatjes in de herfst

Houd jij van de herfst?
Frits en Frats eerst niet! Het is veel te vroeg donker en ze kunnen helemaal niet zoveel leuks doen. Kaatje laat hen zien dat het eigenlijk heel leuk kan zijn wanneer het al donker is. Daarom gaan ze een nachtwandeling maken. Frits en Frats horen allemaal geluiden en ruiken het bos. Eigenlijk is het helemaal niet zo erg wanneer het vroeg donker is!

In het tweede verhaaltje vindt Kaatje de herfst niet meer zo leuk. Het waait veel te hard en haar mooie hoedje waait steeds weg! Ze blijft binnen mokken totdat de zon weer schijnt. Kamiel moet heel erg om haar lachen, maar hij vindt Kaatje ook wel een beetje zielig. Daarom vertelt Kamiel haar het geheim van de dennenappel…..

In het laatste verhaaltje wordt het pas echt spannend. Want er is een dief in de tuin die alle kattenbrokjes opeet. Of zou het toch een spook zijn? Het klinkt in ieder geval heel erg eng en het maakt nare geluiden. Viktor is de held van de dag wanneer hij gaat zoeken wie dat rare geluid maakt.

In dit boek staan drie verhaaltjes over Kaatje, Kamiel, Viktor, Frits en Frats van Ketnet. Na ieder verhaaltje staan er plaatjes van themawoorden uit het voorgaande verhaaltje. Zo kan je met het kind waarmee je leest het verhaal nog eens terughalen of hen de woordjes leren lezen. De verhaaltjes gaan allemaal over de herfst, dus de woorden gaan hier vanzelfsprekend ook over.