Ina van der Beek

Interview met Ina van der Beek

Wat is uw lievelingseten?                                                                                                                                                               Ik ben dol op Italiaanse pasta’s, zoals spagetti en tagiatelli, maar ook hutspot vind ik heerlijk!  

Heeft u huisdieren?                                                                                                                                                                            Ja, een poes, Noortje.

Waarover schreef u vroeger in de schoolkrant?                                                                                                                Verhaaltjes of een verslag van een schoolavond.

Wat had u voor een beroep voordat u schrijfster werd?                                                                                                          Ik werkte parttime bij Douwe Egberts als telefonisch verkoopmedewerkster en verder was ik thuis bij mijn kinderen.

Waarom is lezen zo belangrijk en leuk?                                                                                                                                  Van lezen word je slim, je leert nieuwe woorden, je hoort over dingen die je anders niet zou weten en je beleeft   thuis op de bank allerlei nieuwe avonturen. 

 Heeft u schrijftips?                                                                                                                                                                       Als je zou willen schrijven, doe het dan gewoon! Ik twijfelde ook heel lang of ik het wel zou kunnen en toen zei   iemand tegen me: ‘Als je het niet probeert, weet je het ook niet.’  Dus: gewoon beginnen!

Kunt u zelf ook tekenen/illustreren?                                                                                                                                        Nee, echt niet! Gelukkig is er een super goede illustrator die de plaatjes bij Mees en Tijn maakt.

Wat vindt u leuker om te schrijven: kinderboeken of boeken voor volwassenen?                                                      Lastige vraag… de afwisseling vind ik juist erg leuk

In Mees en Tijn en het avontuur met de roeiboot ging het over katjes. Houdt u van katten?                                            Ja, katten zijn mijn lievelingsdieren. Daarom hebben we thuis ook altijd een poes.

Houdt u ook van vissen net zoals Mees en Tijn?                                                                                                                        Ik ging vroeger vissen als ik bij mijn opa en oma logeerde, maar ik durfde ze niet van het haakje te halen en eigenlijk vond ik het ook wel zielig voor de vis.

Wordt u snel zeeziek? (Bijvoorbeeld op momenten zoals wanneer Mees en Tijn gaan roeien).                                    Nee hoor, ik vind het eigenlijk heel erg leuk om een boottocht te maken.

Heeft u vroeger ook zoveel avonturen beleefd zoals Mees en Tijn?                                                                                      Nee, ik was eigenlijk wel een braaf meisje, geloof ik.                                                                                                          Maar ik las wel heel graag boeken over kinderen die avonturen beleefden.

Ging u ook vaak naar opa en oma om te logeren?                                                                                                                  Ja, iedere zomervakantie logeerde ik bij mijn opa en oma.

 Hoe was het om de EigenWijsPrijs te krijgen?                                                                                                                       Dat was SUPER gaaf en leuk!                                                                                                                                                 Juist omdat kinderen Mees en Tijn en de campingdief hadden gekozen als leukste boek.

Welk boek van u zelf vindt u het leukst/mooist/spannendst?                                                                                          Steeds als ik een nieuw boek heb geschreven denk ik dat dat het mooiste en spannendste verhaal is.                      Dus ik weet het niet zo goed. 

Komen er nog meer nieuwe boeken?                                                                                                                                          Ja, ik ben juist weer begonnen met het schrijven van een nieuw deel van Mees en Tijn.

Komt er een kerstboek over Mees en Tijn (of een ander kinderboek over kerst)?                                                        Mmm… daar ga ik eens over nadenken. Best een goed idee eigenlijk.

De boekenplank van Ina van der Beek: Wat voor een boeken leest u zelf?                                                                          Ik houd vooral van historische romans.