In de ruimte is het stil

SuperNova laat zien wat ze kan

 

Nova wacht op Bridget. Bridget is haar zus en ze is weg, maar ze heeft beloofd dat ze terug zou komen. Ze zou op tijd zijn voor de lancering van de Challenger. Als Bridget iets beloofd, dan doet ze het ook. Dus Bridget komt thuis. Nou ja, thuis. Nova woont in alweer een nieuw pleeggezin en Bridget weet natuurlijk niet waar ze is. Daarom schrijft Nova elke dag een brief naar Bridget.

 

Nova moet heel erg wennen in het nieuwe pleeggezin, maar ze zijn wel de liefste mensen waar Nova heeft gewoond. Billy en Francine snappen dat Nova niet van kleren houdt en ze mag elke keer luisteren naar het liedje over Major Tom. Maar dan moet Nova ook naar school. Daar heeft ze helemaal geen zin in, want op school denken ze altijd dat Nova achterlijk is. Al gaat Nova nu naar een school voor speciale kinderen, toch moet ze er weer testjes doen om te laten zien wat ze kan. Daar heeft Nova helemaal geen zin in. Ze snappen haar niet omdat ze niet kan praten maar wel met haar handen fladdert en hoge piepgeluidjes maakt. Ze weet de antwoorden echt wel hoor, maar ze snappen haar gewoon niet omdat de woorden niet uit haar mond kunnen komen.

 

Gelukkig zijn de kinderen in de klas wel nog een beetje leuk. En Billy en Francine snappen haar veel beter dan alle andere pleegouders die ze ooit heeft gehad. Ze heeft nu zelfs een extra grote zus! Bridget zal haar vast ook aardig vinden. Nova moet zelfs steeds vaker lachen. Het wordt ook steeds spannender. Samen met een meisje uit een hogere klas, Stephanie, mag Nova naar het planetarium. Samen met Nasa-Beer telt Nova de dagen af dat Bridget terug komt. Maar…. Komt Bridget wel terug? En kunnen Francine en Billy ontdekken wat Nova wel allemaal kan?

Lees het zelf in: In de ruimte is het stil