Een vreemde voorspelling en vallende torens

Willem en Nelle ter Toren zijn opgegroeid in een weeshuis. Ze hebben het er helemaal niet naar hun zin en hopen er ooit weg te komen. Die wens lijkt uit te komen wanner de oude man Fidelius opeens bij hen staat en hen vertelt dat Willem en Nelle eigenlijk van adel zijn. Willem heet Wilhelmus en Nelle heet Petronella. Ze kunnen het bijna niet geloven, maar alles is beter dan hier in het weeshuis te blijven. Ze besluiten met Fidelius mee te gaan naar het domein Trop du Tours, ofwel teveel torens. Want dat is wat er staat: veel te veel torens in alle vormen, kleuren, maten en soorten. Het is het begin van een heel groot avontuur.

Willem en Nelle krijgen een bijzonder verhaal te horen. Nou, eigenlijk is het geen verhaal maar een voorspelling. Lang, lang geleden is er een schat begraven door de verre voorouders van Willem en Nelle. Vele generaties hebben al gezocht maar konden het niet vinden. Ook oom Catastrophe en tante Silence denken dat ze de schat wel kunnen vinden, maar dat is hen al hun hele leven niet gelukt. Daar zijn ze simpelweg te dom voor. Het is de taak van Willem en Nelle om de schat te vinden, voordat het te laat is. Want zij zijn de laatsten die kans hebben om de schat te kunnen vinden, volgens de voorspelling.

Tijdens de zoektocht naar de schat gebeuren er heel vreemde dingen. Er vallen torens om en er storten torens in. Het paard Delinquento verdwijnt steeds en ook Fidelius lijkt geheimen te hebben voor de kinderen. Op school raken ze bevriend met Flore en Wout, kinderen van de vijandige familie Van Burgzele. Zijn ze wel zo vijandig als de familie Van Burgzele zou zijn volgens de familiegeschiedenis? Het wordt nog gekker als er opeens twee dode ridders verschijnen: Rik-Rikkert en Rikkert-Rik. Het zijn twee hele aparte broers die hun hele leven met elkaar gevochten hebben. Zelfs nu ze dood zijn, blijven ze met elkaar vechten. Dan begint de dertiende toren te vallen en is het bijna te laat. Zou het Willem en Nelle nog lukken om de voorspelling op tijd op te lossen?

Lees mee met mij in Het geheim van te veel Torens van Mark Tijsmans.