Zomervakantie, een meisje uit Duitsland
en keutels van de geitenboerderij

In de zomer komt er een meisje logeren bij Ruth en Ruben, ze heet Lotta. Zij komt uit Duitsland en wordt met een grote bus van Europa kinderhulp naar Nederland gebracht. Maar eerst moet Ruth nog haar best doen voor haar zwemdiploma. Zal het haar lukken om haar diploma te halen?

Dan is hetzo ver. Lotta komt logeren. Ze heeft haar eigen knuffelkonijn bij zich en mist thuis wel een beetje. Ze is best wel ver van huis en Ruth en Ruben begrijpen natuurlijk ookniet zoveel Duits. Gelukkig kan Lotta al snel wennen. Bijvoorbeeld wanneer ze samen de hond van buurvrouw Marleen mogen uitlaten. Of wanneer ze een fietstochtje gaan maken maar het opeens heel erg hard begint te regenen. Jakkes, nu hebben ze brood met regendruppels. Op het strand en op de zomermarkt in Katwijk is het gelukkig wel droog, maar daar zijn wel vliegende krokodillen. Ook proeft Lotta daar iets wat ze nog niet kent: Poffertjes! Zou ze het lekker vinden?

Ook gaan ze een keertje naar de geitenboerderij. Daar zijn een heleboel geiten. Lotta knuffelt de geiten in een keer en is helemaal niet bang!! Ruth, Ruben en Lotta mogen de geiten een flesje melk geven. Ook mogen ze op een pony rijden en gaan ze iets lekkers kopen in het winkeltje. En wat Ruth dan vindt… een zakje geitenkeutels snoep! Nou die nemen ze mee voor opa!

Nadat Ruth, Ruben en Lotta ook nog met pappa en mamma naar de vuurtoren zijn geweest, is het al weer tijd dat Lotta naar huis gaat. De vakantie is alweer voorbij en Lotta moet afscheid nemen. Maar waar is het cadeautje dat ze met pappa had gekocht nu gebleven?

Ben je na het lezen ook zo benieuwd geworden naar het boek? Ga dan naar de bibliotheek of boekenwinkel en ga op zoek naar het boek: Geitenkeutels voor opa van Michiel Bakker. Helaas is dit alweer het laatste deeltje in de serie.