Boek, waterfles, tablet, schrift met pen

Robotbijen En Gedachten Aangestuurde Fotografie

op Explorer Academy

Robotbijen, emotie gestuurde brilmonturen, virtual reality ruimtes en Gedachten Aangestuurde fotografie.
Een paar van de nieuwste snufjes die worden gebruikt door de studenten in deze spannende serie.

De 12-jarige Cruz Coronado woont op Hawaii en droomt er al zijn hele leven van om naar de Explorer Academy te gaan. Ieder jaar mogen 25 kinderen van over de hele wereld beginnen aan een opleiding tot Explorers van de National Geographic Society. Sinds Cruz vijf jaar was weet hij dat zijn moeder is overleden door een ongeluk tijdens haar onderzoek op één van de laboratoriums van de Explorer Academy. Nu, zeven jaar later, komt Cruz droom dan eindelijk uit en wordt hij opgeleid tot Explorer aan de Explorer Academy, maar er gebeuren steeds vreemde dingen. Cruz lijkt gevolgd te worden op zijn reis naar de Academy door een vreemd figuur met cowboylaarzen.

Wanneer Cruz aankomt op de Academy maakt hij al snel vrienden, allemaal slimme jongeren die niet kunnen wachten om te beginnen aan hun avontuur. Iedere student krijgt bij hun aankomst op de Academy een ‘Synchronisatie en Organische Uitrusting’ (SOU)-armband, welke om hun arm versmelt. Hiermee worden hun lichaamsfuncties gemeten en kunnen ze alle ruimtes betreden op de campus waar zij mogen komen. De campus is groot en heeft bijzondere ruimtes, waaronder de ruimte 'Gesimuleerde Reality-Oefeningen en -Trainingen', kortweg “GROT”. Dit is de ruimte waar gebruik wordt gemaakt van virtuele werelden. Elke oefenmissie die de studenten met hun groepje maken, speelt zich zo af in een andere omgeving, met de bijpassende weersomstandigheden, geuren etc.

Al snel blijkt dat Cruz’ moeder niet is overleden door een ongeluk op het laboratorium. Het blijkt dat Nebula achter haar aan zat en dat deze onbekende Nebula nu achter Cruz aanzit. Cruz probeert er, tussen alle opdrachten voor school door, achter te komen wie die Nebula is en waarom ze zijn moeder hebben vermoord. Hierbij krijgt hij hulp van zowel zijn vrienden op de Academy als van Lani, zijn vriendin thuis op Hawaii. Zonder iets te zeggen tegen zijn vader gaat Cruz op onderzoek uit en komt zo steeds meer in de problemen.

Houd jij van de nieuwste technologische snufjes? Ben je dol op het oplossen van raadsels?
En houd jij van een beetje spanning?
Dan is deze serie een echte aanrader voor jou!!