Elfje Marie in een witte wereld

en een donker gat

Wanneer het buiten ijskoud is, liggen de dieren en Elfje Marie lekker in het holletje van Mini Eekhoorn. Daar is het warm en knus. Maar wanneer ze wakker worden, is het buiten opeens helemaal wit. Het heeft gesneeuwd!! Elfje Marie en de meeste dieren willen wel mee om buiten te gaan spelen. Ze hebben enorm veel plezier, maar dan zijn ze opeens Elfje Marie kwijt. Ze zoeken en ze zoeken, maar Elfje Marie kunnen ze niet vinden.

Elfje Marie is namelijk in een donker gat gevallen. Ze schreeuwt en ze huilt maar er komt niemand om haar te helpen. Of toch wel? Wie is dat grote donkere dier? En zou hij kunnen helpen om Elfje Marie weer naar boven de grond te krijgen?

De illustraties zijn niet per se lelijk, maar het is ook niet geheel mijn smaak. Zeker hoe sommige van de diertjes getekend zijn, maakte dat ik mijn twijfels had bij het boek. Het verhaaltje zelf is wel leuk. Er zit ook een dvd bij het boek, waardoor je het verhaal zo weer opnieuw kan beleven. Vind je Elfje Marie leuk? Er zijn vier boeken verschenen van Elfje Marie!