Een aap in de klas

Hoofdstuk 1 - Het nieuwe kind
‘Ik ben Maartje’, zegt het nieuwe meisje. Hehe, zucht de klas. Eindelijk weten ze hoe ze heet. En ik wil iets vragen waar jullie antwoord op moeten geven,’ zegt ze verlegen. ‘Echt iets voor zo een poeperd’, zegt Roel gemeen. ‘Luister nou eerst eens Roel’, zegt meester Floris. ‘Ga verder Maartje’. ‘Nou ehm, wie wil mijn vriendinnetje zijn?’ Eva en Madelief steken gelijk hun vinger op.
Eva vraagt: Wat zijn je hobby’s? ‘Nou tekenen en zingen en toneelspelen’, zegt Maartje.
‘Wat is je lievelingseten?’ vraagt Madelief. ‘Spaghetti. En wie wil dan mijn vriendje zijn?’ zegt ze dan. ‘Ik wil wel’, zegt iemand. Wie zegt dat? Maartje kijkt vragend de kring rond en dan naar de meester. ‘Ik wil wel’, herhaalt hij.
 
Hoofdstuk 2 - Saai
Maartje zit al voor de tweede dag op de nieuwe school en ze leren hard. Ze moeten wel rekenen en schrijven. Maartje zit in het groepje met Eva, Madelief en Kees. Ze vind Roel niet zo aardig want die plaagt ieder kind, zo is hij nu eenmaal. Meester Floris geeft tien sommen op die ze moeten maken. 'Deze sommen hebben we al vijf keer samen gedaan, dus moet het wel lukken,' zei meester Floris. Hij had gelijk, de sommen waren makkelijk. Maartje vond ze niet eens moeilijk. Ze zegt: 'Eva, vind jij ze ook zo saai, die sommen?' 'Ja!' zegt Eva luid en duidelijk. Hoorde ik daar saai? dacht meester Floris. Daar moet iets op worden bedacht. Hij gaat voor de klas staan en zegt: 'Ruimen jullie je rekenboekjes maar op dan gaan we biologie doen.' Tien minuten later zitten ze lekker naar de tv te kijken. Het gaat over apen. Ze hebben al veel verschillende apen gezien als de bel gaat. 'Tot vanmiddag jongens!'
 
Hoofdstuk 3 - Een aap in de klas
Als de kinderen de klas in komen is de meester er nog niet. De kinderen gaan spelletjes doen of lezen. 'Ohhh',  hoor je ineens in de klas. 'Ohhh, een aap',  roept Lotta. 'Hoe hoe hu hu oe u',  doet de aap. 'Waar komt die nou vandaan?' roept Damian. 'Ik weet het niet', lacht Roosje. 'Misschien van de kinderboerderij', zegt Roel. 'Doe niet zo stom', zegt Madelief. 'Dat kan niet eens.' Zo gaat het maar door en de aap rent rond. Maartje zegt zacht tegen Eva: 'Het is nu niet meer saai hoor!' 'Stilte!' De meester van groep 2 komt binnen. 'Wat is dit voor een hels kabaal en waar is jullie meester?' 'Weten we niet meester', zei Damian snel, 'maar we hebben wel een nieuw kind in de klas!' Maartje schrikt, Damian bedoelt haar toch niet? 'Kom maar Chimpie!' 'Wat, wat doet die aap hier? Die komt vast uit de dierentuin hier vijf minuten vandaan!' Intussen staan er al vijf juffen en meesters op de gang te kijken. 'Zei ik toch,' zegt Madelief tegen Roel. 'Ik ga de dierentuin bellen.' 'Nee, ik wil die aap nog even in de klas houden meester', zegt Kees. 'Straks mag hij weer weg.' 'Goed', zegt de meester en loopt weg. Als iedereen weg uit de gang is doet Chimpie zijn arm omhoog en..... trekt zijn masker van zijn hoofd! 'Kijk nou!' roept Madelief. 'Het is meester Floris!' Iedereen zit te lachen terwijl meester op het bord schrijft: Nooit meer saai in de klas. Hij loopt het lokaal uit en trekt zijn pak uit. Ondertussen komt de meester van groep 2 de klas weer in. 'Waar is Chimpie gebleven?' 'Die is het raam uit meester', zegt Madelief. 'Laat maar', zegt hij en draait zich om. Op dat moment komt meester Floris de klas in via het raam. Maartje denkt: Ik hoef me nooit meer te vervelen en die meester.... die is maf!! En ze lacht met de rest mee.