De wraak van Lorre

Een houten poot, een wandelende krant en een ontvoering

Lorre is een papegaai die bij een bekende operazangeres woont. Daar leert hij prachtig zingen. Als de zangeres dood gaat, heeft Lorre geen huis meer. Lorre gaat daarom op zoek naar een nieuw huis en zo komt hij bij Jop en zijn vader terecht. Jop is superverbaasd als hij merkt wat Lorre allemaal kan. Lorre heeft ook nog eens een houten poot, dat is toch helemaal bijzonder! Gelukkig mag Lorre blijven. Op een dag gaat lorre ook mee uit wandelen. Ze komen malle Frits tegen. Malle Frits… tja die is een beetje mal. Hij heeft het altijd over de rode Bokkeslokker. Wat dat is weten ze eigenlijk niet zo goed. En oh ja, ook Elsie gember komen ze tegen. Elsie ratelt er maar op los. Ze lijkt wel een wandelende krant. Zo ontmoet Lorre een heleboel mensen. Er is ook een man die Lorre beter niet had kunnen ontmoeten. Want plots staat meneer Panini op de stoep. Hij wil Lorre kopen en met Lorre optreden. Hij biedt er zelfs vijftienduizend euro voor! Maar Lorre is niet te koop dus meneer Panini heeft dikke pech.

Wat hadden we graag gewild dat alleen meneer Panini dikke pech had. Want op een dag is Lorre weg. Jop is er heel erg verdrietig van want ze kunnen Lorre niet vinden. Lorre zou toch niet zomaar weggaan? Nu heeft Jop dikke pech…. Jop en zijn vriendin Saar gaan samen op zoek naar Lorre. Maar echt niemand heeft Lorre gezien.  Dat terwijl plotseling het hele dorp een papegaai zoals Lorre heeft. Wat gebeurt er toch allemaal? Zou Lorre soms ontvoerd zijn? En waarom doet malle Frits zo raar (nog maller dan normaal)? Zou meneer Panini er iets mee te maken hebben?

Jop en Saar rusten niet tot ze Lorre terug hebben. Zelfs niet als ze ervoor een grote stiekeme list moeten bedenken en de Rode Bokkeslokker moeten zoeken….. En dan neemt Lorre wraak.

Wil je weten hoe het afloopt? Lees dan De wraak van Lorre, geschreven door Tosca Menten