Roald Dahl-dag: De Giraffe, de Peli en Ik

 

Heb jij dat ook wel eens? Dat je zo heel erg hoopt dat iets gebeurt?                                                                                  Billy heeft dat wel. Er staat een oud gebouw dat De Zoete Inval heet. Dat was vroeger een snoepwinkel en Billy hoopt zo erg dat er weer een snoepwinkel komt. Op een dag staat er plots Verkogt op het raam geverfd. Allerlei dingen uit het huis worden het raam uitgegooid. Zou het een nieuwe snoepwinkel worden?

Helaas voor Billy wordt het geen snoepwinkel. Maar het zijn ook geen gewone bewoners die het gekocht hebben. Eerst komt er een hoofd van een Giraf naar buiten. Daarna komt de pelikaan naar buiten en er blijkt ook nog een Aap te zijn! Samen zijn ze glazenwassers en ze kunnen geweldig zingen!

Ook komt er een chauffeur. Hij verteld dat de Hertog graag wilt dat ze zijn ramen komen wassen. Eerst gelooft de Hertog niet dat een Giraf, een Pelikaan en een Aap samen  kunnen glazenwassen. Wat denk jij? Is de nek van Giraf lang genoeg om de ramen op de vierde verdieping schoon te maken?

Dan gebeurt er iets ergs. Er is een man in een van de kamers, met een pistool. Hij steelt alle juwelen van de Hertogin. De Peli gaat over tot actie en vangt de man. Maar zal de Peli dat wel overleven wanneer de man het pistool op hem richt?

Ontdek hoe het afloopt in het boek De Giraffe, de Peli en Ik van Roald Dahl!