Een nieuwe directeur, ochtendgymnastiek
en stiekem logeren

Oma Wisse woont in Huize Grijsoord. Daar heeft ze het heel gezellig met haar medebewoners mevrouw Mosterd, mevrouw Vogeldans, mevrouw Rozeboom, meneer Abdoel en meneer Bolderkar. Meneer Bolderkar is ook nog eens bijna jarig.
Maar dan komt er opeens een nieuwe directeur. Hij heet Dick Tator en hij is heel erg streng. Hij bedenkt allerlei nieuwe regels. Het is nu niet meer zo leuk in Huize Grijsoord. Ze moeten heel vroeg opstaan voor ochtendgymnastiek, ze moeten klusjes doen tot hun handen en voeten heel erg pijn doen, er wordt een heel kort bezoekuur ingesteld en het ergste van al: meneer Bolderkar mag zijn verjaardag niet eens vieren. Wat een problemen....

De kleindochter van oma Wisse heeft ook al problemen. Al haar oppassen lopen weg. Nu heeft het oppasbureau de allerlaatste oppas gestuurd. Juffrouw Liesel is heel erg streng en helemaal niet aardig. Ook behandelt ze Wies als een klein kind, omdat er allemaal oude dingen in haar map staan. Nu moet ze een vies fruithapje eten, extra huiswerk maken en allemaal klusjes doen. Dan wordt het toch echt te erg en loopt zelfs juffrouw Liesel weg. Wies zit nu echt in de problemen. Er komt geen nieuwe oppas meer en haar ouders komen nog lang niet terug. Ze kan ook niet bij haar vrienden logeren, want door haar hebben ze huisarrest. Zou ze misschien bij oma kunnen logeren? Maar kan dat wel met Dick Tator in de buurt?