Tintelende vingers, stiefzusjes en een koninklijk bal

Aster is een doodgewoon meisje. Ze heeft een stiefmoeder Margreet en twee stiefzusjes: Agnes en Eleanor. Aster doet allemaal klusjes terwijl haar zussen lui zijn. Ze vinden haar maar raar. Op een dag wenst Aster dat de afwas al gedaan is. Dan voelt ze een schok in haar hand en hoppa, daar vliegen de borden zo naar het sop. Aster heeft geen idee hoe dit mogelijk is, is ze soms gek aan het worden? Dan komt haar vader thuis Hij werkt in het kasteel en zal een bal organiseren. Aster wilt daar dolgraag naartoe, maar ze mag nooit mee van haar vader. Ook nu zegt hij het weer. Aster mag niet mee naar het kasteel. Daarom wilt Aster even alleen zijn. Ze gaat naar buiten om Vonk, haar hond, eten te geven. Dan gebeurt er nog zoiets geks. Vonk kan opeens praten! En alsof de dag niet nog gekker kan, ontmoet ze ook nog eens een klein vliegend vrouwtje dat zegt haar peetmoeder Brian te zijn.

Een paar dagen gaan voorbij. Haar stiefzusjes gaan naar het bal en Aster mag niet mee. Aster probeert wensen uit te laten komen en dat lukt ook al niet. Wat zou het toch zijn? Precies op tijd voor het bal krijgt Aster haar magie weer terug en lukt het om zich klaar te maken voor het bal. Ze heeft een mooie jurk en schoenen en de muizen zijn veranderd in paarden! Zo gaat Aster naar het bal. Maar wat valt dat bal vies tegen! Al het lekkers dat er staat, mag je eigenlijk niet eten. De mensen die op het bal zijn, zijn supersaai en alle plekken zijn al bezet. Wat een stom feest. Op een wel heel bijzondere plek komt Aster de prins tegen. Prins Joderick, zo heet hij. Eigenlijk is de prins nog best wel aardig, denkt Aster. Hij kan de heerlijkste brownies maken! Maar dan is het al weer snel twaalf uur. Om die tijd moet Aster naar huis omdat de magie bijna voorbij is.

Prins Joderick krijgt die avond een donderpreek van de koning. Hij moet voor midzomernacht zijn bruid hebben gevonden. Als hij dat niet doet, moet hij met de prinses van het feeënrijk trouwen. En dat is erg. Heel erg. Vroeger was er oorlog met de feeën en ze zijn supergevaarlijk. Gelukkig heeft prins Joderick het schoentje van Aster gevonden. Hij spoort haar op en zo komt het dat Aster op het paleis komt te wonen.

Maar vindt Aster het wel op leuk op het paleis? Haar droom om erheen te mogen komt eindelijk uit, maar het is eigenlijk wel heel anders dan ze had verwacht. Stomme jurken aan, nooit naar buiten mogen en maar opgesloten zitten op je kamer. Aster vindt het helemaal niet leuk. En dan gebeurt er iets ergs. Asters vingers beginnen weer te tintelen, wat betekent dat ze een wens gaat vervullen. En laat dat nu net in de buurt van de koning gebeuren…..